בראוניז תמרים בנוסח עדות הטבעונים

בלי ביצים, בלי שמנת ואפילו בלי קמח!!!

פתאום כולם מכינים את הממתק הזה – סוג של בראוניז אבל בלי בצק ועם תעלול באמצע. אולי זה בגלל שכולם נתקעו עם קופסאות שילחג שתמיד יש בהן תמרים, אגוזים, חמאת אגוזים וכו', ולא כל כך יודעים מה לעשות איתן. זה הסבר הגיוני למחצה, שכן העינסטוש מלא במתכונים וגרסאות לממתק הזה ורובן מועלות על ידי גויים עכו"ם. מוזר.

אגוזי לוז קלויים. זה החלום

מכל מקום, איך אפשר להתנגד לממתק שמכיל אגוזי לוז? הרי האגוזים האלה הם-הם טעמה הטוב של האפייה, הם בסיסה של הנוטלה והם מתנתו של הקב"ה לאנושות. רק לא לשכוח לקלות אותם מעט במחבת ללא שמן, כדי לחזק את הטעם ולקלף חלקית מהעור החום (לא נורא אם קצת נשאר).

קבלו בצק ללא קמח

הבסיס של הבראוניז, במקום בצק, הם תמרי מג'הול מגולענים (לא מחית תמירים). מסדרים יפה ואז מהדקים בידיים או במערוך. ומה התעלול שמדביק את הכול? אהה! חמאת בוטנים, ולמהדרים – חמאת אגוזי לוז. יוצא שיגעון.

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן