שניץ-אל נטול רגשי אשם קלוריים

איך להכין שניצל עם הרבה פחות שמן, הרבה פחות קלוריות ותתפלאו - הרבה יותר טעם

יש דברים שגבר בגיל העמידה כבר לא מרשה לעצמו. בתחום האופנה זה מכנסיים מעל לברך (או קוקו!) ובתחום המזון זה… אוי, הרשימה ארוכה מאוד. פלאפל, שווארמה, שתי פיתות עם החומוס, קרמבו, סופגניות, קממבר ועוד ועוד ועוד. זה פשוט לא מוסרי לאכול דברים כאלה בגילך המתקדם. וגם שניצל, למרבה הצער, עם כל הטיגון הזה, הוא משהו שאפשר לחלום עליו בלבד. כשאני רואה את הבת שלי טורפת ערימת שניצלים, מלעלעת אותם בזה אחר זה ונשארת רזה כמו כנף של יתוש, אני קודם כל מתמלא באושר (אבא הכין! הילדה אוכלת!) אבל גם, מה לעשות, בקנאה.

השניצלונים המושרים

 

לקלות, לא לשרוף!

 

הסוד הוא בתיבול

 

ועכשיו, לצרוב!

ובכן: לא עוד! להלן מתכון לשניצלים טעימים בטירוף אבל כמעט נטולי שמן. זה קורה בזכות שלושה סודות והנה אני מפרט אותם מיד:

 

א. השניצלים מושרים ביוגורט ושום לארבע שעות (או ללילה שלם) מה שהופך את התוצאה הסופית לבלתי כשרה אבל טעימה בטירוף.

 

ב. תערובת הפנקו העוטפת את השניצלים מתובלת בפפריקה, פלפל שחור וטיפונת כורכום. אח!

 

ג. השניצלים זוכים לצריבה קלה בטיפ-טיפונת שמן ואחר כך נאפים בתנור חם. הם יוצאים שחומים, פריכים ונפלאים מאוד. אי-הוויתור על שמן מעיד על שפיות. השימוש בכמות קטנה מאוד שומר על גזרה.

 

יאללה, לעבודה!

תגיות
דילוג לתוכן