זה לא סלט הגזר של המטבחים המוסדיים (מגורר דק וטובל במיץ תפוזים שיוצר מנשורת רדיו אקטיבית), ולמרות צפון האפריקאיות זה גם לא סלט הגזר המבושל. זה סלט גזר טרי, חד, נושך, מלא בטעמים של שמש, יפה תואר וקל להכנה. מה יותר מזה?

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • 6 גזרים גדולים
  • 4 שיני שום
  • 1 פלפל חריף
  • חופן כוסברה קצוצה
  • רבע כוס שמן זית
  • לימון וחצי
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. קולפים את הגזרים וקוצצים לחתיכות בגודל פרק אצבע. לא, אין מגררים, גם לא בפומפייה גסה! החתיכות צריכות להיות גסות.
  2. קולפים את שיני השום וקוצצים דק. קוצצים פלפל חריף (או חצי ממנו, אם מפחדים) וכוסברה. שמים הכל בקערה.
  3. מוסיפים מלח, פלפל, שמן ומיץ מלימון וחצי.
  4. שוטפים היטב חצי לימון סחוט, קוצצים דק (עם הקליפה הצהובה!) ומוסיפים לסלט.
  5. מערבבים ומגישים.
  6. שימו לב: הסלט נשמר מצוין עד 24 שעות במקרר. במהלך השעות, הלימון שבסלט "מבשל" ומרכך את הגזר (כמו בסביצ'ה) ומשנה את מרקמו. זה מאוד טעים ולמען האמת - יש כאלה שחושבים שזה אפילו טעים יותר מבהתחלה.