זה לא פייר שרק אנשים מקבלים מתנות. מה, כלבים הם חיות?

טוב, האמת שכן (וטוב שכך), אבל גם להם מגיעות מתנות, ולא, חלילה, קולר של ג’וצ’י או מעילון של פראדה. האביזרים האלה שמולבשים בדרך כלל על כלבי-ג’וק של כוכבניות הם די זוועתיים. אני מדבר על מתנה של ממש: עוגיות, ולא סתם, אלא כאלה טעימות ממש – עם טעם של בשר וגרגרי חיטה בתוכן! האמת, אולי צריך להיות כלב כדי להעריך את זה ממש. אבל מנסיוני – אני מכין את העוגיות האלה כבר שנים על גבי שנים – כלבים מעריכים אותן מאוד.

שימו לב לחותכן ההיי-טק האיכותי!

שימו לב לחותכן ההיי-טק האיכותי!

לאחרונה, בזכות קשרי בעולם ההיי-טק והטכנולוגיה, סידרתי שידפיסו לי במדפסת תלת-מימד חותכן עוגיות בצורת עצם, והשמחה רבה. אתם רואים אותו בתמונה, ירוק וחמוד, והעוגיות המושלמות שהוא חתך נזללו בהנאה גדולה על ידי שלושה כלבים שאני מכיר. אבל גם ללא חותכן – קל מאוד לחתוך עוגיות בצורת עצם בעזרת סכין. הבצק חסון וסמיך ובעל מרקם של פלסטלינה, ולכן אין בעיה לפסל בו.

לא לזרוק שאריות בצק!

לא לזרוק שאריות בצק!

רגע לפני האפייה

רגע לפני האפייה

לפני שמתחילים, אזהרה: העוגיות האלה אינן טבעוניות. יש בהן אבקת מרק בשר, שמן הסתם מכילה כל מני תוספים. הן לגמרי בטוחות לאכילה אפילו לאנשים – לא שאני ממליץ, אבל אם מישהו מכרסם בטעות לא יקרה לו כלום, שהרי הן עשויות מחומרים ממטבחנו היום-יומי. אופים, אורזים ונותנים לכלב האהוב עליך. באחריות, הוא ילקק לך את היד ואת הפנים לאות תודה.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • כוס וחצי קמח מלא
  • כוס וחצי קמח תירס
  • חצי כוס שיבולת שועל
  • 4 כפות גרגרי חיטה
  • חצי כפית מלח
  • 3 כפות אבקת מרק בשר
  • 100 גרם מרגרינה קרה בקוביות
  • 1 ביצה
  • חצי כוס מרק בשר (ברור שמאבקה)
  • לזיגוג:
  • חלמון ביצה טרוף עם כף מים

אופן ההכנה:

  1. שמים את כל החומרים היבשים במעבד מזון ומעבדים לתערובת אחידה (אם אין אבקת מרק בשר אלא רק קוביות תיבול - מפוררים לאבקה).
  2. מוסיפים את המרגרינה ומעבדים לבצק פירורי.
  3. מוסיפים את הביצה וחצי מהמרק. מעבדים לבצק של גושים גדולים.
  4. מוסיפים את יתרת המרק בקילוח דק תוך כדי הפעלת המעבד, עד שהבצק מתגבש לכדור.
  5. מוציאים למשטח עבודה מקומח ולשים כדקה.
  6. מרדדים ליריעה בעובי 1 ס"מ. קורצים מהבצק עוגיות. הכי נחמד בצורת עצם, אבל אפשר גם סתם עוגיות עגולות או מרובעות.
  7. לשים את יתרת הבצק לכדור יחד עם עוד כף אחת של מים. מרדדים שוב וקורצים עוד עוגיות.
  8. מניחים את כל העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בחלמון ביצה ואופים בחום בינוני-גבוה (180 מעלות) כחצי שעה, עד שקצות העוגיות מזהיבים.
  9. מוציאים, מצננים ומעבירים לקופסאות. העוגיות יישמרו מחוץ למקרר כחודש.