איך אופים תינוק הולנדי

קינוח עם שם מוזר להפליא, אבל פשוט להכנה וטעים להלל

קצת מזעזע, אבל לאחד הקינוחים ההולנדיים המשובחים ביותר קוראים 'תינוק הולנדי'. והוא אפוי. מדובר בפנקייק ענקמוני (בגודל המחבת הכי גדול שיש לך בבית, אבל די דק) שאופים בתנור ומגישים עם רוטב שוקולד או עדיף – רוטב מייפל. ההכנה קלי-קלות והבונוס הוא שאין בבית ריח של טיגון. השם המצחיק כמובן מוסיף לצהלות הקהל אם כי כשאמרתי לחברים של הבת שלי "עכשיו תלכו לחדר, תעשו בו בלגן עשרים דקות ואז אני אגיש לכם תינוק הולנדי אפוי", כל הילדים צהלו חוץ מיונתס וכששאלתי אותו למה הוא לא שמח, הביט בי הדרדק וענה במלוא הרצינות "לא כל כך בא לי בשר".

תגיות
דילוג לתוכן