מרק האפונענע של פבל קפלן

האיש היחיד בעולם שהצליח לי לגרום להכין ציר הוא השף פבל קפלן, ורק לכבוד המרק הזה. נסו ותיהנו!

יש דברים שאני לא עושה בחיים: שוחה פרפר, רוכב על אופנוע, מטייל במדבר, צופה בתכניות ריאליטי ועוד ועוד. וגם ציר אני לא מבשל. לא בקר, לא עוף ולא ירקות. אין לי זמן לזה, אין לי סבלנות לזה והאבקות (שכיום הן משופרות למשעי ורובן אינן כוללות מונוסודיום) מספיק טובות עבורי – הקטון באלפי מנשה.

 

אבל כשבאתי אל פבל קפלן, השף המוכשר כשד של מסעדת 'פיצרון' של אמא של הבת שלי, וביקשתי ממנו את מתכון מרק האפונענע האלוהי שלו, הוא אמר שאני אקבל אותו רק אם אשבע לו שאכין ציר ירקות כבסיס למרק. כבר בישלתי עם פבל כמה פעמים וכל פעם אילצתי אותו להשתמש באבקת מרק. הפעם, היה תורו. אז הסכמתי.

תיכף נוסיף מים ואז יהיה ציר

יצא אחלה. פבל מסביר שלציר יש חשיבות רבה כי הוא שומר על טעמי הירקות מתוקים ורעננים "ולא מתים כמו באבקה". ניחא. העיקר שהמרק כל כך טעים. ומי שאין לו סבלנות לצירים – שירמה בכיף אבל לא יספר.

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן