יש דברים שהזיקנה יפה להם

'דלאל', מסעדתו של שף גולן גורפינקל בנוה צדק, הולכת ומזדקנת. וזה עושה לה (ולנו) רק טוב.

‘דלאל’, המסעדה הססגונית והצוהלת של שף גולן גורפינקל במורד רחוב שבזי בנוה צדק, אינה חדשה. למען האמת, במונחים תל אביביים היא כבר קשישה למדי. אבל השנים עשו לה רק טוב. הקהל נשאר אותו קהל: המון תיירים עם דגש על צרפוקו, וגם ישראלים מהסביבה ומרחוק. אבל האוכל משתפר עם השנים (ולא שהוא התחיל רע). נראה שהבישול של גורפינקל התמתן, התעדן והפך ליותר בטוח בעצמו. הוא לא מפחד להגיש סלט ירקות. “סתם” שלט ירקות שאינו סתם בכלל – יש לו רוטב נפלא, מתקתק במידה, רענן במידה, קליל לתפארת, מסוג הרטבים שכל סלט (וסועד) חולמים עליהם. וזה יפה כמו שזה טעים. הנה, תראו:

חתיך לתפארת, הסלט

גם המנות העיקריות של דלאל נהנות ואותה יד קלה ובוטחת: ריזוטו, פסטה, מנות בשר, כל אלה זוכות לטיפול עדין, ברור, לא מתפצ’קר והתוצאה ברוכה. המוסיקה אינה ג’ז, תודה לאל, העיצוב נשאר יפה ומקורי ומלא חללים שונים זה מזה לבחירה, הקינוחים יפים להלל וטעימים להפליא ורק תמחור הלחם בח”י שקלים קצת מעצבן אבל אתם יודעים מה – שאלה יהיו הצרות שלנו.

יופי של בראסרי לבראנץ’ שבתי או לצהריים-ערב בימות החול. מקום חסין מנפילות.

 

מה הבוטן ליין

בעברית צחה: אחלה בראסרי.
מסעדת דלאל
תגיות
דילוג לתוכן