התיקון של פסח (מעודכן ומשופר!)
כן, אני יודע. פסח זה חג חשוב – חירות וכל זה. כן, אני מת עליו. אני אוהב את הסדר ואוהב לפגוש קרובים (גם מהצד השני) ואוהב את השירים ואפילו את
כן, אני יודע. פסח זה חג חשוב – חירות וכל זה. כן, אני מת עליו. אני אוהב את הסדר ואוהב לפגוש קרובים (גם מהצד השני) ואוהב את השירים ואפילו את
מצאתי את הפודינג הזה בשיטוטי ברשת. הכנתי כמה פעמים ושיניתי קצת לפי טעמי. תשמעו: הצ'יה הזאת היא יצור ערמומי! יוצא פודינג מקסים, סמיך ושוקולדי. מאוד מומלץ ומאוד כדאי גם למי
הבת שלי הביאה את המתכון הזה הביתה. מהגן הפתוח, שבו היא בילתה שנתיים נפלאות. זה המתכון הכי פשוט והכי טעים, כזה שכל ילד-גן יכול להכין בעצמו. מדובר בעוגת שוקולד המבוססת
לא רק שאין מי שלא מת עליהן, בראוניז הן העוגיות האידיאליות לשינוע – הן מתנסרות היטב ונשמרות בקופסאות פלסטיק בלי להימרח או להימעך (אם שמים כמה קומות – הפרידו ביניהן
לפעמים (כלומר תמיד) מה שהכי פשוט הכי טוב. המתכון הבא כולל שניים וחצי מרכיבים והוא מושלם בתכלית. מדובר בטראפלס שוקולד עשירים שאת החמאה או השמנת שבהם מחליפה טחינה גולמית ולכן
זה הסיפור על הגברת האמריקאית שעשתה קניות בכלבו היוקרתי 'נימן מרכוס', ישבה לקפה ועוגיית שוקולד צ'יפ בקפיטריה, התלהבה עד השמיים וביקשה את המתכון, קיבלה אותו ורק כשבדקה בסוף החודש את
שנתחיל באכזבה? זה בכלל לא דיאטתי. שנים קניתי בגלידריות סורבה שוקולד במקום גלידת שוקולד, משלה את עצמי שאין בזה קלוריות. הא! קשקוש! עכשיו כשאני יודע מה מכיל המתכון, אני
אני לא יודע כמה פעמים נתתי את המתכון הזה באמצעי תקשורת שונים. מה שאני יודע הוא שתמיד מבקשים אותו שוב. ובצדק: קבלו מתכון לעוגה הכי שוקולדית בעולם, נטולת קמח (כלומר
עם מוזר, השבדים. עם מוזר עם שפה מוזרה. אלתרמן אפילו כתב על זה שיר ("הלשון השבדית", מומלץ מאוד-מאוד-מאוד לחפש בגוגל, לקרוא ולהחכים!) אבל אני, ברשותכם, אסתפק בהתייחסות למילה השבדית לעוגה:
אודה ולא אבוש כלל (מה לא אבוש – אתמלא גאווה כתרנגול נפוח): את המתכון שלהלן למדתי מהבת שלי, שקוששה אותו באינטרנט. כן, הדור הצעיר לומד מתכונים מיו-טיוב ולא מספרי בישול.