התיקון של פסח (מעודכן ומשופר!)
כן, אני יודע. פסח זה חג חשוב – חירות וכל זה. כן, אני מת עליו. אני אוהב את הסדר ואוהב לפגוש קרובים (גם מהצד השני) ואוהב את השירים ואפילו את
כן, אני יודע. פסח זה חג חשוב – חירות וכל זה. כן, אני מת עליו. אני אוהב את הסדר ואוהב לפגוש קרובים (גם מהצד השני) ואוהב את השירים ואפילו את
איזה מזל שאלוהים המציא את הקוקוס. אחרת מה היו עושים הרגישים ללקטוז?! הטארט שמתכונו יובא להלן עושה שימוש בשמן קוקוס במקום חמאה ובקרם (או חלב) קוקוס במקום שמנת. החדשות הטובות
אם כבר מכינים פסטה לקינוח – לפחות שיהיה מעניין. קונקילה הן קונכיות פסטה ענקיות (יש במעדניות, או שאולי הביאו לך כשעוד נסעו לאיטליה או לפחות לדיוטי פרי). בדרך כלל מכינים
בימים שלפני תחרויות הבישול בטלוויזיה, בעידן שלפני האינסטגרם, אכלו כדי לשבוע וליהנות ובישלו כדי לשמח (ולא כדי לצלחת). מי היה מאמין – כדי להיות טבח היית צריך ממש ללמוד (ולא
לפעמים (כלומר תמיד) מה שהכי פשוט הכי טוב. המתכון הבא כולל שניים וחצי מרכיבים והוא מושלם בתכלית. מדובר בטראפלס שוקולד עשירים שאת החמאה או השמנת שבהם מחליפה טחינה גולמית ולכן
זה לא מתכון שלי. הוא גנוב לתפארת מחברתי הקנדית האהובה בוני סטרן ותשמעו, אתם הולכים להתאהב. כי מה כבר יכול להיות פחות ממושלם במנה שמתחילה ככה: כן, סוכר נמס בתוך
הוגים את זה כך: keshkul. זה בטורקית ולכן במקור יש לאותיות כל מני זנבות ונקודות, אבל בחייאת – קשה לנו גם ככה. מדובר בקינוח נפלא, שהוא קצת מלבי, קצת סחלב
זה הסיפור על הגברת האמריקאית שעשתה קניות בכלבו היוקרתי 'נימן מרכוס', ישבה לקפה ועוגיית שוקולד צ'יפ בקפיטריה, התלהבה עד השמיים וביקשה את המתכון, קיבלה אותו ורק כשבדקה בסוף החודש את
לרועי יש בית קפה זערורי ומקסים בשם 'קפה פינה' ברחוב אברבנאל 29 בתל אביב. שם התוודעתי לעוגיות היויו שסבתא שלו מכינה. ההתמכרות הייתה קשה, והגמילה קשה שבעתיים: בפעם הבאה שהגעתי
שנתחיל באכזבה? זה בכלל לא דיאטתי. שנים קניתי בגלידריות סורבה שוקולד במקום גלידת שוקולד, משלה את עצמי שאין בזה קלוריות. הא! קשקוש! עכשיו כשאני יודע מה מכיל המתכון, אני