פרמזן של עניים (והוא בכלל פארווה!)
ההכרח הוא אבי ההמצאה ובסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20, כשאיטליה הייתה אחת הארצות העניות בתבל, המציאו נשותיה (אני די בספק אם גברים בישלו אז) פתרונות יצירתיים לשימוש בכל בדל
ההכרח הוא אבי ההמצאה ובסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20, כשאיטליה הייתה אחת הארצות העניות בתבל, המציאו נשותיה (אני די בספק אם גברים בישלו אז) פתרונות יצירתיים לשימוש בכל בדל
איזה מזל שאלוהים המציא את הקוקוס. אחרת מה היו עושים הרגישים ללקטוז?! הטארט שמתכונו יובא להלן עושה שימוש בשמן קוקוס במקום חמאה ובקרם (או חלב) קוקוס במקום שמנת. החדשות הטובות
כבר דובר כאן לא פעם בחברתי גילית האלילית, שכל מה שהיא מבשלת יוצא מופלא ביותר. הפעם זו עוגת תמרים לחה, מתוקה, שחומה ומשובחה, שרק אחרי שנוגסים בה בעצם מבינים: התמרים
לפעמים (כלומר תמיד) מה שהכי פשוט הכי טוב. המתכון הבא כולל שניים וחצי מרכיבים והוא מושלם בתכלית. מדובר בטראפלס שוקולד עשירים שאת החמאה או השמנת שבהם מחליפה טחינה גולמית ולכן
כשרוצים משהו דשן, מנחם, נימוח ומזין – אין על בטטות. אושר כתום צרוף. יש כל מיני דיאטות (גם ההיא המוזרה של האדם הקדמון) הטוענות שלבטטה אין-ספור יתרונות על פני בן
הוגים את זה כך: keshkul. זה בטורקית ולכן במקור יש לאותיות כל מני זנבות ונקודות, אבל בחייאת – קשה לנו גם ככה. מדובר בקינוח נפלא, שהוא קצת מלבי, קצת סחלב
בעצם רציתי להכין סו בורק – בורקס מים – טורקי. לשם כך, צריך בצק יופקה (yufka) שהוא מין יריעות טיפה יותר עבות מפילו. את אלה חולטים למספר שניות במים (!!!)