
עוגיות העצמאות
זה הסיפור על הגברת האמריקאית שעשתה קניות בכלבו היוקרתי 'נימן מרכוס', ישבה לקפה ועוגיית שוקולד צ'יפ בקפיטריה, התלהבה עד השמיים וביקשה את המתכון, קיבלה אותו ורק כשבדקה בסוף החודש את
זה הסיפור על הגברת האמריקאית שעשתה קניות בכלבו היוקרתי 'נימן מרכוס', ישבה לקפה ועוגיית שוקולד צ'יפ בקפיטריה, התלהבה עד השמיים וביקשה את המתכון, קיבלה אותו ורק כשבדקה בסוף החודש את
זה התחיל מכתבה די תמימה ששלחו לי על "המתכון הפופולארי ביותר בתולדות מדורי האוכל של הניו יורק טיימס". מתברר שזה מתכון לעוגת שזיפים קיצית, כמו זו שכולנו אוהבים: בצק טעים,
העוגה הזאת נפלאה תמיד. היא פשוטה, מנחמת, עסיסית, דשנה ולא פחות חשוב מזה – קלה להכנה. כשהיא מגיחה מהתנור יש בה יופי וחן פשוטים של בית, שבעיני, רב זיוום ועולה
מבלי להיכנס לפרקים אפלים ביחסי אתיופיה-איטליה בהסטוריה, הבה נציין שלא תמיד הייתה זו ידידות נפש. ועדיין – המתכון שלהלן מציג שת"פ אתיופי-איטלקי פורה וייחודי, שאני חושש שלמרות נפלאותו המוכחת, נהגה
קודם כל לא מפחדים ממנו. הירק הזה (או שמא פרי?) שדומה לסלרי, אבל מתהדר בצבע אדום לוהט, הוא אחלה דבר. אז נכון – העלים שלו קצת רעילים (משתמשים רק בגבעולים)
אוהבים פרג? לא, כי לאחרונה נתקלתי בכל מני אנשים ששונאים פרג (מסכנים). אבל אם אתם אוהבים, העוגה הזו בדיוק בשבילכם: קלה להכנה, מלאת פרג וממכרת מאוד. שימו לב שיש קרם
תכלה שנה ודיאטותיה, תחל שנה וחזירויותיה. מה לעשות, ראש השנה אינו העת לדיאטה ולאיפוק. צריך עוגה מתוקה, שתביא איתה חיוכים ואהבה ונחת וברכה. וזו בדיוק העוגה שנכין לכבוד תשס"ו: לא
זוכרים את החבילות שהקיבוצניקים היו מקבלים לצבא? איך קינאתי בהם! נראה היה שבקיבוצים יש מישהו (האקונומית? יוסק'ה מהפלחה? מי?!) שתפקידו לשלוח חבילות לחיילים. לא שהם קיבלו משהו יוצא דופן שלא
יש לכם במקרר משמשים שעבר זמנם? אולי שזיפים עם נקודות? דובדבנים שנשארו מהסלסלה שקניתם? אפרסקים שהילדים מסרבים לאכול כי הם לא אוכלים פירות עם זמש? נו, אז יש לכם קראמבל.
אני לא יודע כמה פעמים נתתי את המתכון הזה באמצעי תקשורת שונים. מה שאני יודע הוא שתמיד מבקשים אותו שוב. ובצדק: קבלו מתכון לעוגה הכי שוקולדית בעולם, נטולת קמח (כלומר