תגית: עוגה

רוקאק – פאי תמרים מבצק יופקה

"רוקאק" היא מילה שמית המתייחסת לבצק דק. לפעמים זה לחם, לפעמים צנימים, לפעמים עלי בצק – תלוי מאיפה במרחב השמי הגעת. בצק יופקה הוא הפלא הטורקי שעיקרו הוא יריעות בצק

קרא עוד »

עוגת פפרוני (אל בהלה)!

אני מת על שזיפי סנטה רוזה (אלה האדומים). אלה פירות שבאו לעבוד: עונתם אינה קצרה כמו של משמשים, נניח, אין בהם תולעים, הם אינם רגישים או מפונקים וגם לא יקרים.

קרא עוד »

בסבוסה למתקדמים

ספוף (sfouf) היא עוגה ערבית. אני חושב שהמוצא הוא סורי. אולי לבנוני. הייחוס הצפוני הזה מבטיח עידון ואלגנטיות ואכן – אין כמוה להרשים, ותתפלאו, אבל למרות השם המוצדק שיצא למטבחי

קרא עוד »

עוגת ראש השנה למבוגרים בלבד

זה התחיל מכתבה די תמימה ששלחו לי על "המתכון הפופולארי ביותר בתולדות מדורי האוכל של הניו יורק טיימס". מתברר שזה מתכון לעוגת שזיפים קיצית, כמו זו שכולנו אוהבים: בצק טעים,

קרא עוד »

העוגה הכי נכונה לקיץ

הדובדבנים מושפלים עכשיו בדוכני במכירות. מה שהיה יוקרתי נערם כמו פרי פושט בשפע בלתי נתפס ונמכר בזול. אל דאגה: הם כאן רק כדי לעזוב אותנו חיש. גם המשמשים נמצאים בעיצומה

קרא עוד »

קקה של שבדים (ויש מתכון!)

עם מוזר, השבדים. עם מוזר עם שפה מוזרה. אלתרמן אפילו כתב על זה שיר ("הלשון השבדית", מומלץ מאוד-מאוד-מאוד לחפש בגוגל, לקרוא ולהחכים!) אבל אני, ברשותכם, אסתפק בהתייחסות למילה השבדית לעוגה:

קרא עוד »

עוגת התפוחים של פבל המלך

במסעדת פיצרון המשובחת (שדרות ההשכלה 1, תל אביב), שבבעלותה של אמא של הבת שלי, התחיל לעבוד פבל קפלן. פבל, מעבר להיותו איש מופלא ביותר, הוא טבח מוכשר מאין כמוהו ואופה

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן