נס בגיאורגיה
תשכחו מפסטו. פחאלי פי אלף יותר שווה. רק לא לשכוח שתחת הפ' יש שווא נח ולא נע. מכינים את הממרח הזה מאגוזי מלך, שהם בשביל הגיאורגים כמו עגבניות שרי בשבילנו.
תשכחו מפסטו. פחאלי פי אלף יותר שווה. רק לא לשכוח שתחת הפ' יש שווא נח ולא נע. מכינים את הממרח הזה מאגוזי מלך, שהם בשביל הגיאורגים כמו עגבניות שרי בשבילנו.
7קובבס הן כופתאות ממולאות בגומו. גומו היא תערובת של בצל מטוגן, בקר טחון וצנוברים. הבצק של הקובבס מיוחד: הוא אינו עשוי בורגול או סולת כמו בקובה, אלא תערובת של מצות,
בואו נעשה את זה קצר: אני לא הולך לריב אתכם. כל אחד והחומוס שלו. הנה המתכון לחומוס שלי שהוא ירושלמי, ירקרק, חריף וגרגרי. מעדיפים משחה? תבורכו. אוהבים בלי תיבול?
את הסלט הזה למדתי להכין מחמותי ז"ל, שלמדה מחמותה, שקיבלה מרבי חנינא בן זומא. מדובר בפלא: מינימום מרכיבים, ים של טעם. כל החן והחסד הטמונים במתכון נובעים מהיעדרו המוחלט של
כרישה היא אחד הירקות היותר מקופחים בתבל – הרי היא כל כך כל כך טעימה, ורק הבולגרים עושים לה כבוד בקציצות שלהם! מן הדין שנבוש, או שלפחות נישא מבט אל
בעצם, מדובר במה שנגלה לעין אחרי תאונת דרכים (שלא לומר פיגוע) של דגים: זוועת עולם. אבל העולם המזדווע סוגד לזה. סביצ'ה – מנת פלא פרואנית שעיקרה שילוב בין דג נא
רבות דובר באוקרסימורון הקרוי "תל אביבי שחושב שהוא מבין בחומוס". אין דבר שמצחיק (או מרגיז) יותר ירושלמים מהמשפט הזה. מאיפה שהתל אביבים יבינו בחומוס? מהקניון? מאחוזת בית? אולי הסבים שלהם
דלעת ערמונים היא מסוג הירקות האלה שיש להם שם מפחיד ויחסי ציבור מחורבנים. כמו שורש פטרוזיליה או גזר סגול. מה עושים עם זה, למען השם? ואיך? ובכן, תתפלאו, אבל מדובר
קחו תימני אמיתי, תלחצו אותו מעט וישר תגלו שיש לו פינה חמה בלב לזום. מדובר במעין מרק חלבי או דייסה סמיכה שמכינים מאשל, שמנת, מים, סחוג ו – אצל תימנים