מחשי (כרוב ממולא)
כולם מבקשים ממני את המתכון הזה ובטוחים שיש בו סוד. אבל אין. כלומר אין סוד, מתכון בהחלט יש. מחשי (פירוש המילה בערבית: ממולא) הוא כרוב ממולא. לא כרוב שלם (חפשו
כולם מבקשים ממני את המתכון הזה ובטוחים שיש בו סוד. אבל אין. כלומר אין סוד, מתכון בהחלט יש. מחשי (פירוש המילה בערבית: ממולא) הוא כרוב ממולא. לא כרוב שלם (חפשו
לפני שהתחלתי לכתוב את המתכון הזה גיליתי שכבר העליתי שני מתכוני כרוב ממולא בעבר: האחר של כרוב שלם ממולא והשני של ספירלת כרוב ממולא. ככה זה: מרוב שאנחנו מתחכמים, לפעמים
קיבלתי דלי תות עץ. נפלא מזה: קיבלתי ערימה של עלי עץ תות. העלים יפים, רכים וכנראה טעימים מאוד – עובדה שתולעי משי מתות עליהם. וגם אנחנו! אפשר להשתמש בהם להכנת
"מה זה?!", שואל ההלך התם בשוק את עצמו בחולפו על פני ערימות כתומות בשולי חנויות הירק. אהה! אלה דלעות יפניות! הן יפות, טעימות, מתוקות, ומתאימות למילוי כמו שהן – בשלמותן.
הולך גיל חובב בשוק לפי תומו, רואה ערימות של כרובי בלדי – אלה השטוחים שנראים כמו פריסבי מהטבע – ותוהה לעצמו: מה ייעשה בכרוב דא? איך נמנף את צורתו הפחוסה?
מי לא מכיר את הבעיה הזאת: אתה מכין סיר ממולאים לארוחה חגיגית אבל צריך לקחת בחשבון שהצמחונים לא אוכלים בשר והטבעונים אוכלים את הצמחונים והילדים לא אוהבים ממולאים והבריאותנים לא
הנה מנה עם טעם של בית. הנה משהו ששוחה ברוטב אדום, ממולא בבשר, מדיף ניחוחות בצל וקינמון ובעיקר מחבק אותך בחום של פעם – בעיקר אם אתה ספניולי אבל גם
אפשר להכין עלי גפן ממולאים בכל מני אופנים. המוכרים ביותר הם היוונים והערבים. אבל אנחנו, החל מעכשיו – נאש דידאנים! כן, כן, נאש דידאנים, שזו עדה סודית וקטנה מצפון מזרח
כשמכינים קאדרוס, וזה לא קורה לעתים קרובות, יש כל מני תעצומות נפש שיש לקחת בחשבון: קודם כל, צריך להתכונן ללא מעט עבודה. שנית, צריך למרוט לגבעולי המנגולד את הקצוות, מה