תגית: טבעוני

למה יצאנו ממצרים?!

טעות ישראלית נפוצה היא לחשוב שפלאפל הוא מאכל ישראלי מקורי. הוא לא. רק אימצנו אותו (וטוב עשינו). טעות ישראלית נפוצה עוד יותר היא להניח שפלאפל הוא תימני. הוא לא. אנו,

קרא עוד »

קציצות יציאת מצריים

פסח הוא חג של ארוחות: קודם כל הסדר, כמובן, אבל אחר כך ארוחת השאריות מצוות חכמים מלומדה וארוחת החג השני מדרבנן, וארוחת הקרובים מטבריה וארוחת החברים מהמשרד וארוחת השכנים מהגיהנום.

קרא עוד »

סלט כרישה ופלפלים

כרישה היא אחד הירקות היותר מקופחים בתבל – הרי היא כל כך כל כך טעימה, ורק הבולגרים עושים לה כבוד בקציצות שלהם! מן הדין שנבוש, או שלפחות נישא מבט אל

קרא עוד »

גמבו של קיץ

צועד גיל חובב לפי תומו בשוק הכרמל וכל הירקות עושים לו עיניים. פלפלים אדומים מחייכים אליו, תפוחי אדמה מזן ראטה יוצרים קשר עין, שעועית צהובה מרטיטה ריסים והבמיה – הבמיה

קרא עוד »

עורו הטבעונים!

נפלאו דרכי האל. מאז ומתמיד חששתי שאין דבר כזה "חמין טבעוני". ובכן – מאז ומתמיד טעיתי. השחמחמות, הריח העמוק, הטעם המשכר והצבע הענברי האפל – כל אלה אינם נובעים בכלל

קרא עוד »

סלט סלק ואגוזי קאשיו

אני לא אכביד עליכם בסיפורים ולא אטרחן בהסברים – רק אציין, באופן אניגמטי למדי, שהסלט הזה התחיל כשיעורי בית בצרפתית. אבל תראו מה יצא: חמד של סלט מחומרים פשוטים וזמינים

קרא עוד »

קציצות טבעוניות מדהימות

גלי לופו אלטרץ כתבה את הספר המשובח 'בישול טבעוני ישראלי' ומאז השתנו חיי – לא מן הקצה אל הקצה, אבל לפחות קצת. זה ספר נהדר עם מתכונים משובחים ובריונים. ואיך

קרא עוד »

קציצות גזר טבעוניות

לא, אתם לא מאמינים!   הקציצות האלה – לא רק שהן טבעוניות למשעי, ויפות להלל ופשוטות להכנה – הן גם דיאטתיות! אולי יש אלוהים למרות הכל.   כמה הערות למתכון

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן