קציצות דגים אלוהיות (עד כמה שזה אפשרי)
אלוהים עדי שאני לא סובל דגים. לא את הריח, לא את המרקם ובטח שלא את הטעם. וכיוון שאלוהים אינו רק עדי, אלא גם מענישי, הוא חנן אותי (כך אומרים המקורבים
אלוהים עדי שאני לא סובל דגים. לא את הריח, לא את המרקם ובטח שלא את הטעם. וכיוון שאלוהים אינו רק עדי, אלא גם מענישי, הוא חנן אותי (כך אומרים המקורבים
מכירים את זה שיש מתכונים שהם כל כך פשוטים שאתם פשוט לא מאמינים להם? האחד הזה בא מהמשפחה הזו: קציצות דגים פשוטות, טעימות (למי שאוהב דגים), לא מטוגנות ואפילו בלי
בשר סרטנים הוא פתותי בשר לבנים ומתקתקים שהם חומר גלם נפלא לבישול. להוציא אותו מסרטנים טריים זה עסק מסובך ומלוכלך, אבל יש קופסאות של חצי קילו בשר סרטנים קפוא שהן
אני מבשל בגלל סבתא שלי. אני מבשל כדי לזכור את הטעם שלה. אני מבשל כדי להרגיש את האהבה שלה ובדרך קצת דבילית, אני מקווה שהאדים שעולים מהסירים עולים אליה ומספרים
זה קרה לי במקרה. כידוע, אני חולק את חיי עם בחור טירחוני (טירחונות היא אמונה דתית המכונה גם 'חצימחונות' – אנשים שאוכלים רק צמחים ודגים. בלי בשר אדום ובלי עוף).
בעצם, מדובר במה שנגלה לעין אחרי תאונת דרכים (שלא לומר פיגוע) של דגים: זוועת עולם. אבל העולם המזדווע סוגד לזה. סביצ'ה – מנת פלא פרואנית שעיקרה שילוב בין דג נא
לא כל יום (או כל חודש, או כל שנה) יוצא לך לזכות לבלות במחיצתה של אלופה. לי זה קרה לא מזמן, כשנסעתי למסעדת 'המטבח של אמא' ברחוב יחזקאל קזז 12
את המתכון הזה קיבלתי מאידי ישראלוביץ' (כן, ההוא מהמסעדה באשדוד) כשהייתי צעיר וצנום, כלומר כשצילמתי את 'עושים שוק'. הוא אפילו מופיע בספר הבישול של 'עושים שוק' ואני מכין אותו לא
כל פעם שאני נתקל בערימות היפות של השום הטרי, הסגול-ירוק בשוק לקראת פסח, אני מתמלא תסכול: זה יפה, זה זול, זה אפילו מביא מזל – אבל מה עושים עם זה?