תגית: ארוחה בסיר אחד

חמין מקרוני (שלא נדבק!)

יש בבישול כל מני צירופים שעד שלא המציאו אותם חיינו בחושך. למשל הקרואנט – אותו קרואסון מטוגן כמו דונאט שכבש את אמריקה בסערה. ולמה ללכת רחוק: מה עם ג'חנון בטשולנט?

קרא עוד »

כדורי בשר (או: המרד!)

בכל פעם שאני מטגן, פורצת בבית מהומה: "סגרת את הדלת של המטבח? ושל חדר הארונות? למה טיגון? למה שוב טיגון?! למה תמיד טיגון?!?!". למה? אולי כי אתם רעבים? אולי כי

קרא עוד »

בשר סופריטו

נכון השיחוק הכי גדול הוא כשהשלם גדול מסך חלקיו? אז במתכון הזה – שחוק שיחקנו אותה בענק. בשר סופריטו, פלא ספניולי ידוע ואהוב, הוא בסך הכל צלי עם תפוחי אדמה.

קרא עוד »

מחשוש, אבל אחר

יש מצב שכל העדה התימנית האהובה שלי הולכת להתהפך עלי – אבל אני, מה איכפת לי? למען ציון לא אחשה ולמען עוקבי לא אכחד דבר, והנה אני מתוודה. מוכנים? ובכן:

קרא עוד »

ירקות בתנור כמו במסעדה

המנה הזו פשתה (כן, בת"ו. השורש הוא פ.ש.ה) כדליקה בשדה קוצים במסעדות ארצנו בשנה האחרונה: ירקות צרובים וקלויים, נמסים ממש, מלאי טעם ומיץ. איך עושים את זה? האם צריך גריל?

קרא עוד »

סופריטו קציצות ועוז נפש

בבואך להכין סופריטו, שומה עליך להתחמש בעוז נפש. בלי טיגון כפול וברוך שמן של תפוחי האדמה – זה פשוט לא יצליח. ככה זה, יש תבשילים שאינם קשורים לשום דיאטה, ואם

קרא עוד »

כרוב בנוסח עדינה

חברתי עדינה ססמן אוחזת בתואר "האשה שכתבה את ספר הבישול הישראלי הטוב ביותר בעולם". בינתיים, הספר ראה אור באנגלית בלבד. קוראים לו sababa ואם רק היינו אוכלים את המנות הנפלאות

קרא עוד »

שלושה טריקים טריפוליטאיים

כמונייה הוא צלי בקר ושעועית המתבוסס ברוטב עגבניות עשיר ומדיף ניחוחות כמון. למרות שהוא כבד, עשיר ומאוד "מרכזי" על השולחן (ובבטן), התבשיל הזה קל להכנה ואידיאלי לארוחות שאליהן יש להיערך

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן