לא שיש לי כוונה להעליב את אהובנו האורז – אבל כמה אפשר? לפעמים מתחשק תוספת אחרת, וכאן נכנסים הספרדים לתמונה: קבלו תבשיל חומוס ותפוחי אדמה ספרדי, טעים, פשוט, משביע, יפה תואר וכזה שמחמיא לכל דג עוף או בשר. ואם אתם צמחונים או טבעונים – יאללה, זו המנה העיקרית שלכם.
שימו לב שהחומוס מתבשל יחד עם ירקות שמוסיפים לו טעם. הכי חמוד הוא הטריק להסמכת הרוטב: טוחנים לתוכו פרוסת לחם קלויה או מטוגנת! ולקראת סיום מוסיפים חופן עלי תרד (או ארוגולה, אם אין) – פחות בשביל הטעם ויותר בשביל הצבע. אני אוהב להגיש את התבשיל בקערה שטוחה ומעליו נקניקיות או בשר בגריל. לא פעם הוא גונב את ההצגה.
יאללה, לעבודה: