אמא של הבת שלי נסעה לצפון וחזרה דרך ואדי ערה. עכשיו עונת השקדים, ובצידי הדרכים מוכרים החקלאים שקים של הירוק-הירוק הזה. "ממש נתנו אותם בחינם!", התפעמה אמא של הבת שלי בעודה דוחפת לידי שק (שק!) של שקדים טריים. "אני בטוחה שתמצא מה לעשות עם זה".
כמה שקדים טריים אפשר לנשנש? זה פרי מכוסה זמש בטעם חמצמץ ורענן, אבל אני חייב לומר שלא ממכר. אתה אוכל חמישה ודי לך. אשר על כן, החלטתי לכבוש. זה הולך אחלה לצד ערק. קודם כל שוטפים היטב כי יש על השקדים לא מעט שרף (זה כל החן שבלקנות מחקלאים). אחר כך מעמידים פנים שמדובר במלפפונים והכל מסתדר.
מתקבלות צנצנות יפהפיות שכיף לתת במתנה. עוד שבוע, כשיהיה מוכן, לא תהיה ברירה אלא להתחיל לשתות ערק (שאני די לא סובל).
יאללה, לעבודה: