רוקאק – פאי תמרים מבצק יופקה

הרבה מילים מוזרות, אבל פאי פשוט וטעים

"רוקאק" היא מילה שמית המתייחסת לבצק דק. לפעמים זה לחם, לפעמים צנימים, לפעמים עלי בצק – תלוי מאיפה במרחב השמי הגעת. בצק יופקה הוא הפלא הטורקי שעיקרו הוא יריעות בצק דקיק – יותר עבה מפילו אבל יותר דק מכל האחרים וגם יותר בריון. בדרך כלל אנחנו מכירים אותו מבורקס מים, אבל הנה דרך לעשות בו שימוש בפאי מהיר.

הנה תחתית הפאי, מעלי יופקה

כן, ומאיפה יהיה לי יופקה? או! לאחרונה החלה המעדנייה Sari's שברחוב סוקולוב 1 בחולון (כיכר סטרומה) לייבא יופקה, קדאיף ופילו מטורקייה. הכל ארוז ומנוילן לתפארת ולא מצריך קירור ויש מבחר גדול של גדלים וצורות. הבצקים נמכרים גם במה שנקרא "המעדניות המובחרות". מכל מקום, את הפאי שלנו כדאי להכין מיופקה, ואם אין, אפשר להכין מפילו. 2-3 עלי פילו שווים עלה יופקה אחד.

הרוקאק, רגע לפני כניסה לתנור

ומהו הרוקאק שלנו? בצק דק ופריך ממולא במחית תמרים וקפה (!). משגע כמה שזה טעים ופשוט.

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן