רגע לפני שזה נגמר

מתכון פשוט לריבת שזיפי שגיב

זוכרים פובידל? כשהיינו קטנים פחדנו מהריבה הזאת. מדהים איך ששזיפי שגיב, אחד הפירות היפים בטבע, המתהדר בשילוב צבעים מהפנט של צהוב וסגול-כחול, מניבים ריבה שנראית בול כמו זפת.  אבל למרות כיעורה (היחסי), פובידל היא ריבה נהדרת. גם טעימה וגם מושלמת למילוי עוגות. וכדאי מאוד להכין אותה.

שלב הגרת הנוזלים בקערה

עכשיו סוף עונת השגיבים (הם באמת שגיבים) ומחירם זול באופן מצחיק, שלא לומר מעליב. זה הזמן לקנות קילו או שניים ולהכין ריבה. יש מתכונים רבים (כולל של ריבה אפויה, אבל אני לא מביא אותו כי הוא לא חוסך קלוריות ולוקח המון זמן). הנה מתכון פשוט, שרירי ומצליח. אתם תחליטו אם אתם רוצים קינמון בריבה שלכם או לא. אני אוהב, אבל אני מכיר אישית כאלה ששונאים – אז לפי בקשתך.

 

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן