קציצות עגבנייה יווניות

ולא רק יווניות, גם מכוערות. אבל מה - טעימות!

הנה מתכון מוזר. הוא מוזר מפני שהוא יותר טעים אפוי ממטוגן (וזה לגמרי בניגוד לחוקי המטבח והטבע), הוא מוזר מפני שהוא יותר טעים קר מחם והוא מוזר מפני שהוא מכוער למשעי ובכל זאת מלבב לחתולין. מדובר בקציצות עגבנייה, מנה ראשונה החביבה מאוד על היוונים, שהתערובת הבסיסית שלה נראית ככה:

קבלו את התערובת

עכשיו, אל תצפו לקציצות שמנמנות ואדומות. מה שיתקבל הוא קציצות שטוחות ודי בצבע חום. אבל תאמינו לי – זה מתקתק וטעים להפליא, ואם מצרפים צזיקי ליד (או טחינה) זו כבר חגיגה של ממש. היוונים מטגנים את הקציצות בשמן עמוק. כאן מובאת גירסה אפויה, שלטעמי היא מוצלחת יותר.

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן