קלאפוטי הוא תיחמון צרפתי. למרות שאנחנו בטוחים שהעם הזה מתייחס לאוכל ביראת קודש, הנה ההוכחה שזה לא תמיד המקרה: כאן, לפנינו, מונח קינוח שהוא מקרה קלאסי של טכניקת "לקחתי כל מה שנשאר במקרר ועשיתי מזה משהו". יוצא מניפיק.
שימו לב: אפשר להשתמש באיזה פירות שיש ואין צורך להיצמד לאלה המצויינים במתכון. בסופו של דבר, צריכות להיכנס למחבת 4 כוסות קוביות פרי. אחר כך מכינים בלילה פשוטה (שגם אותה ניתן לתבל במה שאוהבים ואין הכרח להיצמד דווקא לחומרי התיבול שבמתכון) ויוצקים אותה לתבנית כך שתכסה את הפירות כמעט מגמרי, אבל רק כמעט. הנה, סידרתי לכם תמונה כדי שתראו כמה.
לא סתם הוספתי תמונה: האיפוק חשוב כאן. מעטה בלילה עבה מדי יניב קינוח מגושם. מעטה דק מדי עלול לגרום לפירות להישרף. אז אנא, התאזרו באיפוק ומידתיות. הרי כולנו עקרות בית צרפתיות!
אופים בחום בינוני במהלך אכילת המנה העיקרית של הארוחה. בינתיים, מתגנב מן התנור ריח מתוק של וניל ופרי – אח, החיים יפים! מגישים חם או פושר (אנשים חסרי עכבות מוזמנים לזרות אבקת סוכר מעל), ואם מוסיפים גלידה, קצפת או שמנת חמוצה ליד, אז בכלל.