קטגוריה: טבעוני

מרק פרסי סגול

המרק הזה קצת מזכיר מרק קובה סלק, אבל: א. אין בו קובה. ב. (סליחה, עיראקים וכורדים) כמו תמיד אצל הפרסים – הוא יותר טעים. במקום קובה יש במרק אורז ואפונה.

קרא עוד »

פוקצ'ה – הוראות הפעלה

בצקי שמרים מהלכים אימים על הציבור, ולא בצדק. בצק שמרים הוא חיה חסונה ובריונית ואפשר להקפיא אותו, להפשיר אותו, להשהות אותו, לצנן אותו ובאופן כללי להתעמר בו לא מעט, ועדיין

קרא עוד »

תבשיל חומוס ספרדי

לא שיש לי כוונה להעליב את אהובנו האורז – אבל כמה אפשר? לפעמים מתחשק תוספת אחרת, וכאן נכנסים הספרדים לתמונה: קבלו תבשיל חומוס ותפוחי אדמה ספרדי, טעים, פשוט, משביע, יפה

קרא עוד »

טקמלי, טחמלי, טרמלי

באמת שיש לי דברים יותר טובים לעשות בחיים מאשר לריב עם גיאורגים. ובטח ובטח שאינני רוצה לריב עם גיאורגיות. ולכן, עם פרוץ עונת שזיפי הבוסר הירוקים, אלה שאנחנו רואים בשוק

קרא עוד »

קציצות עגבנייה יווניות

הנה מתכון מוזר. הוא מוזר מפני שהוא יותר טעים אפוי ממטוגן (וזה לגמרי בניגוד לחוקי המטבח והטבע), הוא מוזר מפני שהוא יותר טעים קר מחם והוא מוזר מפני שהוא מכוער

קרא עוד »

מרק הברוקולי של צביה

פשוט, ישיר, מהיר ובעיקר מחמם את הלב. המרק הזה חסר כל הצטעצעות ומלא בחוכמה מטבחית, תבונת ידיים ואהבה. וכן, מותר בהחלט להשתמש בברוקולי קפוא. מי שרוצה מרק דל פחמימות מוזמן

קרא עוד »

פול. פשוט פול

נגיד אתם חיים עם אשכנזי. יום אחד הוא מביא מאמא שלו משהו כל כך מצחין, ששערי הנדל"ן בשכונה צונחים. והוא עוד אוכל את זה! מתברר שזה קאשה (כוסמת). זוועת עולם.

קרא עוד »

אורז עם תהדיג מצה (כן, כן)

אנחנו מספיק מסוכסכים עם הפרסים גם ככה, ועדיין, אינני יכול שלא לשתף את המתכון הבא, שיצער אותם מאוד: אורז עם תהדיג מצה. תהדיג היא השכבה התחתונה והפריכה של תבשילי אורז

קרא עוד »

ספגטי של רוצחים סדרתיים

מכירים את זה שפתאום יש מתכון שבכל אתרי הבישול וחשבונות העינסטוש חוגגים עליו? ובכן, המתכון הזה הוא בסגנון. המקור הוא בפוליה – העקב של המגף האיטלקי ואחד המחוזות העניים ביותר

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן