אני מת על הסלט הזה ממספר סיבות:
א. הוא גדול ומשביע.
ב. הוא צבעוני לתפארת.
ג. הוא הכי קל להכנה בעולם.
ד. הוא טבעוני.
ה. יש בו חוצפה: השם 'קוויאר טקסני' הוא אוקסימורון חינני ומחוייך, בנוסח 'חסילון מדבריות' או 'שמפניית אלבמה'.
אגב, לפעמים קוראים לו גם 'הקוויאר של הקאובוי'. הסיבה היא כמובן היותו12 מורכב מגולגולים קטנים ורבים, חרוזי טעם, פנינים של חן, כמו קוויאר (ואם תשאלו אותי – טעים יותר. שהרי שלושת מלכי המטבח – קוויאר, כמהין וזעפרן הם בעצם מאכלים די בלתי נסבלים).
לפני שמתחילים: הכמויות המובאות להלן מסתמכות על קופסאות שימורים קטנות של 300-400 גרם. אין כל הכרח לדייק – אפשר לשים יותר ממה שאוהבים ופחות ממה שאין. הסלט יקבל הכל באהבה. מה שכן, השתדלו לא לדלג על הירקות הטריים הפריכים, שעושים את כל התעלול במרקם.
יאללה, לעבודה: