קאדה של ווחשים

הקאדה של הכורדים היא מין רביולי מתוחכם. אבל אנחנו נכין אותו כמו ווחשים

26אני מת על קאדה: מעטפות בצק שמרים דקיק, ממולאות בתערובת גבינות וצרובות על מחבת ללא שמן או כמעט ללא שמן. דא עקא, את הקאדה מכינים אחינו הכורדים מבצק שמרים. פשוט, אבל בכל זאת – שמרים. נאמן לכלל החובבי הגורס ש"אין מנה שאי אפשר להכין באופן פשוט ו/או קמצני יותר", הכנתי קאדה מבצק שאין בו שמרים – רק תערובת של קמח לבן וקמח מלא. יצא נפלא, וגם עשה שימוש בכל שאריות הגבינה שהיו בבית. אתם לא מאמינים כמה שזה טעים.

מתקבלים 12 כדורי בצק

 

מכל הגבינות שיש, המילוי

וכמובן, הנקודה הכלכלית משחקת תפקיד: אם נשארו לך חצאי גביעי לבן או אשל או גבינה לבנה ואתה תימני, אתה מכין זום. אם נשארו לך רסיסי גבינה צהובה וזנבות פטה ואתה איטלקי, אתה מכין פסטה כלשהיא שהרוטב שלה כבר יבלע את מה שיש. אם נשארו לך יוגורט ולבנה שאין להם דורש ואתה יווני, מן הסתם תכין צזיקי. אבל אני גיל חובב, קמצן רב-עדתי, והקאדה אקספרס הווחשית הזאת היא המפלט שלי.

 

ולסיום: ברור שאפשר להכין קאדה מכל ממרח שיש בבית. אין הכרח להתמקד בגבינות: נשארו חצילים בטחינה? מעולה. יש צ'ירשי? מגניב. הילדים מבקשים עמק וקטשופ? הולך. אח, איזה עולם גמיש ונפלא!

 

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן