בצקי שמרים מהלכים אימים על הציבור, ולא בצדק. בצק שמרים הוא חיה חסונה ובריונית ואפשר להקפיא אותו, להפשיר אותו, להשהות אותו, לצנן אותו ובאופן כללי להתעמר בו לא מעט, ועדיין יתקבל מאפה ניחוחי ומשובח. כן, אבל איך אופים פוקצ'ה עבה ובועתית כמו שיש במסעדות? אהה! מתברר שהסוד הוא סבלנות. לא הרבה לישה אבל כן הרבה התפחה. והכול קורה בקערה גדולה, אז אין לכלוך ואבק של לישת בצק.
בצקי שמרים, מה לעשות, אוהבים התפחות רבות, על פני זמן ארוך. זה מה שיוצר את המרקם. אם דוחקים בהם ומזרזים אותם מתקבל מאפה טעים, אבל קצת דרדלה. אז הנה מתכון לפוקצ'ה עבה וממכרת. שימו לב: כדאי להכין את המתכון הזה רק כשיש שש-שבע שעות ללוות אותו (נגיד, בשבת עצלה שבמילא לא יוצאים בה מהבית). ותאמינו לי – זה שווה.
יאללה, לעבודה: