פאי רועים עם טריק

חבריך הקיטוגניים יודו לך! (אבל זה טעים לכולם)

הדיאטה הקיטוגנית, זו שבה נמנעים ככל האפשר מפחמימות, היא אחת הפופולריות ביותר וכנראה גם יעילה לתפארת – באמת מרזים, ומהר (אחר כך משמינים הכול בחזרה, אבל אלה החיים), ועוד עושים את זה אגב אכילת כל מה שבדרך כלל אסור. אני, שהשם בירכני בחברים קיטוגניים, מוצא את עצמי מבשל ללא פחמימות. זה דווקא כיף, כי זה הופך אותך ליצירתי.

קחו למשל את פאי הרועים: הוא מבוסס, כידוע, על שכבת בשר טחון ומעליה שכבת פירה תפוחי אדמה. דא עקא, ביקום הקיטוגני תפוח האדמה הוא השטן. אלא שאז מתברר ששורש סלרי וגם דלעת הם ירקות מתוני-פחמימות. והרי גם מהם אפשר להכין פירה! ואם כבר מדברים על פירה – לא לשכוח את הטריק החשוב מכולם: לייבש היטב את הירקות המבושלים לפני שמועכים אותם (עושים זאת על ידי צריבתם בסיר ללא מים).

זה הטריק: לייבש אותם!

חיש קל אצתי למטבחי והכנתי פאי רועים ויצא מוש. ברור שאפשר להכין גם מתפוחי אדמה אבל נסו את הגירסה הזו: היא באמת-באמת טעימה! ויש לה אפילו צבע יותר יפה בגלל הדלעת.

יאללה, לעבודה!

 

תגיות

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן