פאייה היא כידוע מנת אורז, דגים ופירות ים הקרויה על שם המחבת הרחבה בה מכינים אותה – מחבת בעלת שתי אוזניים. רצוי להכין על גחלים, רצוי עם פירות ים טריים, צריך אורז ספרדי מיוחד וכמובן זעפרן . בקיצור – אוכלים את זה במסעדה, לא בבית.
אבל זהו, שאנחנו ישראלים תחמנים ומאמינים בקיצורי דרך. אין מחבת עם אזניים? לא נורא. גם מחבת גדולה עם ידית אחת זה בסדר גמור. אין אורז ספרדי (ברור שאין)?! גם ארבוריו איטלקי הולך. אין מדורה עם גחלים בבית? בעצם, מה רע בכיריים? אין פירות ים טריים? לשם כך הומצאו הקפואים! תתפלאו, אבל בפאייה הם עובדים ממש מצוין. אין זעפרן? לכו לקנות. יש גבול.
יאללה, לעבודה: