כבר דובר כאן לא פעם בחברתי גילית האלילית, שכל מה שהיא מבשלת יוצא מופלא ביותר. הפעם זו עוגת תמרים לחה, מתוקה, שחומה ומשובחה, שרק אחרי שנוגסים בה בעצם מבינים: התמרים משמשים כסוכר, אבל נותנים עוד טעם ומרקם. שימו לב: להכנת העוגה משתמשים בחצי חבילת תמרים מגולענים דחוסים. זה חומר גלם פשוט, זול וישן כל כך, שאולי שכחתם שהוא קיים (נמצא בכל מרכול). זה מה שקונים לצורך הכנת חרוסת בפסח. צריך רק חצי, כלומר 250 גרם. את החצי השני ניתן להקפיא לנצח. מכל מקום, מובן שאפשר להשתמש גם ב-250 גרם תמרי מג'הול מגולענים ומרוסקים, אבל חבל על הטורח.
הכמות שבמתכון תניב שתי עוגות בתבניות אינגליש קייק או עוגה עגולה אחת בתבנית בקוטר 26 ס"מ.
יאללה, לעבודה: