מכירים את הסיפור: צריך עוגה מהר. וקל. או שבאים אורחים, או שעמלתם על ארוחה שעות ולא נשאר כוח להכין קינוח, או שחגים, או שסתם, יש דודא. העוגה הזו היא ידידתו הטובה שיותר של הטבח הלחוץ: צי'ק צ'ק לתנור ויש!
הניגוד למצב בעוגות פירות מיוחסות יותר, המילוי אינו מצריך בישול מוקדם. פשוט חותכים את הפירות ומניחים על הבצק (ואפילו נשאר בונוס מקסים: קליפת תפוח לזלילה!). אפשר לאפות את העוגה בצורת פאי עם שוליים, ואפשר גם לחפף ולשטח בתבנית מרובעת. הבצק הבריון מקבל הכול באהבה.
למקרה שטרם התעלפתם משמחה, הנה עוד צ'ופר: העוגה הזו טבעונית לתפארת. וברור שאפשר לגוון בפירות – אני השתמשתי בשזיפים ותפוחים אבל מה רע במנגו? או משמשים? או פירות יער קפואים? מה שכן (וכפי שרואים בתמונה הראשית), העוגה יפה הרבה יותר לפני שלב הפירורים. אבל אוי, כמה שהפירורים האלה טעימים…
יאללה, לעבודה: