עוגת וניל ותפוז

כן, קודם וניל ורק אז תפוז (זה סדר החשיבות)

במקור, רציתי לנסות להכין עוגת וניל עם טעם חזק ומובהק כדי לחגוג את שפע מוצרי הווניל שרכשתי – וניל אמיתי, ממדגסקר, משומר אך ורק בסוכר ולא בכימיקלים. אחר כך נזכרתי שהבת שלי מתה על עוגות תפוז. אמרתי – נשלב.

הדבר האמיתי

חיפשתי וחיפשתי ומצאתי ברשת מתכון שנראה לי נחמד, עם פרוסות תפוזים מעל. דא עקא, החלטתי להתחכם: אני אשים את פרוסות התפוזים דווקא מתחת ואז אהפוך, ועם הקליפה (כי אני מת על מרקם וטעם של קליפות תפוז). יצאה עוגה די מכוערת בשלב הראשון. תראו:

די מכוערת אבל חכו

החתכים המוזרים הם כי לא רציתי שהיא תתפח בצורה מוגזמת באמצע, שהרי נהפוך אותה. ואז, כשהופכים אותה (ומפזרים עוד סוכר ושורפים קצת מלמעלה, אפשר תחת גריל ועדיף בלהביור מטבחי קטן), יוצאת עוגה יפהפייה. וגם טעימה!

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן