במסעדת פיצרון המשובחת (שדרות ההשכלה 1, תל אביב), שבבעלותה של אמא של הבת שלי, התחיל לעבוד פבל קפלן. פבל, מעבר להיותו איש מופלא ביותר, הוא טבח מוכשר מאין כמוהו ואופה בחסד. כל יום מופיעות בתפריט עוד ועוד מנות ממכרות, מקוריות ונפלאות ביותר. אחת המנות שכבשה בסערה את השכונה היא עוגת התפוחים שעשויה כולה מקמח מלא. אל יקל הדבר בעיניכם: מאפים המוגדרים "מלאים" עשויים בדרך כלל מתערובת של קמח מלא וקמח לבן. אם אופים רק עם קמח מלא מתקבל משהו בריא, אבל קרשי וחונק. פבל, בדרכים עלומות, מצליח לאפות ללא קמח לבן אבל להשאיר את עוגותיו אווריריות, קלות וטעימות להלל.
לכבוד יציאתנו מעבדות (מצות) לחירות (חמץ), ניאות פבל לשתף אותי ואותנו במתכון עוגת הפלא שלו. הוא התרה בי שהיא אינה פשוטה, אבל הודיע שההשקעה שווה את התוצאה. הוא צודק לחלוטין, כמובן. מי שמתעצל, יכול פשוט לבוא ל'פיצרון' ולטעום פרוסה. אבל מי שרוצה בבית –
יאללה, לעבודה: