המתכון מחייב שימוש הן בחמאה (למען הטעם) והן במרגרינה בטעם חמאה (למען הפריכות). לא לחפף, בבקשה. לעומת זאת, במתכון המקורי יש בין היתר שוקולד צ'יפס בטעם מנטה (פיחס!), ואת אלה המרתי בשוקולד צ'יפס משוקולד חלב.
1 חבילה קטנה (2 וחצי כוסות) קמח תופח, פחות שתי כפות גדושות
1 כפית מלח
200 גרם חמאה רכה
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה (אפשר גם רגילה)
שלושת רבעי כוס סוכר לבן
שלושת רבעי כוס סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
1 כוס שוקולד צ'יפס משוקולד מריר
1 כוס שוקולד צ'יפס משוקולד לבן
1 כוס שוקולד צ'יפס משוקולד חלב
2 כוסות אגוזי מלך קלופים וקציצים
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (180 מעלות).
מערבבים את הקמח התופח והמלח.
שמים את החמאה, המרגרינה, שני סוגי הסוכר והווניל במיקסר או מעבד מזון ומעבדים לתערובת אחידה.
מוסיפים לתערובת ביצה, מעבדים עד שהיא נטמעת בתערובת, מוסיפים את הביצה השנייה ומעבדים שוב לתערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת הקמח ומעבדים לתערובת אחידה.
מערבבים פנימה ביד את שלושת סוגי השוקולד צ'יפס ואת האגוזים הקצוצים.
ליצירת העוגיות – מניחים כמות של כף מן התערובת במרחקים שווים על תבניות שטוחות (אין צורך לשמן). אופים כל תבנית 10-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות היטב. מצננים חמש דקות, מוציאים מהתבנית ומצננים לגמרי.