שחור זה יפה [וטעים (ואפילו טבעוני!)]

קיזחה, העוגה הערבית הסודית והמרירה, היא לא פחות מנזר הבריאה

חשבתי שזו עוגה נצרתית. נוף עתאמנה השגיבה תיקנה אותי והסבירה שהמקור משכם. אבל רגע, על מה אנחנו מדברים בכלל? מוכנים? קיזחה. עוגה שחורה משחור, חתוכה למרובעים בצורת יהלומים ורוויה בסירופ סוכר. אין, אין במטבח הערבי קינוח יותר מתוחכם, יפה וטעים – למרות מרירותה של טחינת הקצח שבבסיס העוגה.

בלי ביצים, בלי חמאה!

בלי להתכוון, זו גם עוגה טבעונית. כן! אין בה ביצים וחמאה, כך שהיא מתאימה לכולם: לשומרי כשרות, שומרי טבעונות ושומרי מוסר. לשומרי משקל היא מתאימה פחות, אבל ניחא.

אז איפה קונים טחינת קצח? או באבו גוש ב'אליסמין' או ביפו ב'טרי בריא' או בחנויות ודוכנים בערים ערביות ומעורבות. המתכון המובא להלן מבוסס על מתכון של נוף עתמנא עם טיפה התאמות שלי + טיפ מרהיב של לונא זרייק מ'לונא ביסטרו' שמוסיפה לקיזחה שכבת אגוזי מלך טחונים – זה נותן לה איכות מרציפנית וממתן את המרירות.

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן