במקור, סלט תפוחי אדמה גרמני צריך להכיל שבבי בייקון מטוגנים (ולעשות שימוש גם בשומן שהם מגירים). אין לי דבר וחצי דבר נגד בייקון, אבל בצנעא לא היה לנו, וחוץ מזה, אני, שבורכתי בצמחונים וצמחוניות החולקים איתי קורת גג פיזית ומטפורית – למה שאתעקש על בשר? להפך. אז הנה סלט תפוחי האדמה הצמחוני שלי, והוא טעים אש.
לפני שמתחילים, קבלו את הסודות:
- תפוחי האדמה: או דזירה (האדומים) או אלה שתוכם צהוב מאוד.
- זריזות: הרוטב החם צריך לפגוש את תפוחי האדמה כשגם הם חמים. כך הם סופגים אותו טוב יותר.
- סבלנות: אחרי שכל המרכיבים נפגשים – לכסות בניילון ולהמתין שעה. הרוטב מפעפע לתוך תפוחי האדמה וזה לוקח זמן.
- צייקנות: שמן? למה שמן?! זה יקר וזה משמין. יאללה, מחקתי מהמתכון המקורי. לא חיבל בטעם בכלל.
- גמישות: נכון, גרמנים מאוד אוהבים עירית. אבל פה בלבנט מותר להחליף אותה בבצל ירוק.
קיצר, זה כמעט מרק אבן או מרק מסמר: מורידים מרכיבים והטעם רק משתפר.
יאללה, לעבודה: