כרישה היא אחד הירקות היותר מקופחים בתבל – הרי היא כל כך כל כך טעימה, ורק הבולגרים עושים לה כבוד בקציצות שלהם! מן הדין שנבוש, או שלפחות נישא מבט אל הצרפתים שעושים בכרישה שימוש נרחב: במרקים, בשימורים, בצלי וכמובן במנה ראשונה וענוגה של כרישה מאודה ומתובלת קלות.
האידוי מקנה לכרישה מרקם נפלא במיוחד: לעיס, נוכח, דשן. מנסיון, אין הכרח להסתבך עם שושני אידוי למיניהן – אפשר פשוט לחלוט במים רותחים אבל בזהירות ועם תשומת לב – כרישה חלוטה מדי היא סמרטוט עגום.
הסלט שמתכונו יובא להלן עושה שימוש בשני ירקות פלאיים שלא בצורתם הטרייה: כרישה (מאודה) ופלפלים (קלויים). לשני אלה משודך רוטב וינגרט מעולה שבמעולים. מובן שאין הכרח להרכיב סלט – אפשר רק כרישה בווינגרט או רק פלפלים בווינגרט. הקיצקץ – קיבלתם שלושה מתכונים במחיר של אחד (וליתר דיוק – בחינם).
יאללה, לעבודה: