אי אפשר לא לאהוב טבית. זה כל כך טעים. וגאוני. מדובר בתבשיל אורז ועוף עיראקי ממשפחת החמין, כזה שמנמנם על הפלטה (או בתנור) שעות ארוכות ומציף את הבית בניחוחות מופלאים.
דא עקא, האורז לפעמים יוצא פלאץ'. אשר על כן, וכיוון שלהוותי אין לי ולו גן עיראקי אחד, לא מזמן פניתי לעמישראל בפייסבוק וביקשתי מתכוני טבית. חשה ליאת סנדלר לעזרתי ושלחה לי מתכון, ולא סתם – מתכון עם סוד. הנה הסוד שלה, בציטוט ישיר: "…ואז, (זה השוס הגדול ולא לפחד) רק כוס אחת בודדה של מים. לא יותר".
זה מדהים, כי במתכון יש לא פחות מארבע כוסות אורז. ארבע כוסות אורז על כוס אחת של נוזלים? מוזר. אבל אני – יש לי אמונה באדם. הכנתי את הטבית לפי מתכון משולב של ליאת ושל הקומון-סנס שלי (הקומון-סנס שלי הוסיף ערמונים ועגבניות מיובשות, והפחית כוס אחת מהאורז, כי עם כל הכבוד, בטבית יש קצת יותר מדי אורז). יצא אש!!!
יאללה, לעבודה: