מרק הדובדבנים של יגאל פישר

טעים כל השנה ונפלא במיוחד כשהדובדבנים בעונה!

בשכונת נחלת שבעה בירושלים (שהייתה לסבך מדרחובונים) ברחוב יואל משה סלומון 16, יש בית קפה קטן בשם 'רגע מתוק' שעושה כבוד למטבח ההונגרי ולרטרו העולמי. לא מזמן אכלתי שם רקוט קרומפי משובח (למי שלא יודע, מדובר במאפה שכבות של תפוחי אדמה וביצים קשות) אבל עוד לפני כן – מרק דובדבנים קר ונפלא מאוד. יגאל פישר, הבעלים, מסעדן בן מסעדנית, נאות להסגיר לידי את המתכון. זה קל, זה פשוט להגנה, זה טעים וזה גם בעונה (ומה שהכי חמוד: זה לא צריך להיות בעונה, כי מכינים את זה מדובדבנים משומרים. אבל מנסיוני – אם מוסיפים גם דובדבנים טריים, זה עוד יותר צ'ופר).

יקרים אבל מוסיפים, דובדבנים טריים

אני יודע, אני יודע, אל תצעקו עלי: אצל הונגרים אמיתיים המרק הזה אינו מוגש לקינוח אלא כארוחה קלה בשעת הצהריים. אבל אצלנו, התימנים (ואצל שאר עדות ישראל) מדובר בקינוח נפלא, ועכשיו שהדובדבנים בשיא עונתם למשך שעה וחצי – לכו על זה.

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן