מוסקה היא בעצם לזניה בלי פסטה. מי מוצלחת יותר? זו שאלה טובה. כולן היו בנותי. הפעם, יובא מתכון למוסקה בשרית (אפשר להחליף את הבשר בגבינות פטה וטולום מפוררות ואז העסק הופך לחלבי-כשר). מדובר בארוחה שלמה בתבנית אחת – אוקיי, תוסיפו סלט – שמתבססת על ראגו בשר עשיר וטעים לתפארת.
חוץ מהבשר יש במוסקה לפחות שלוש שכבות של פרוסות חצילים. אם אתם יוונים אמיתיים, או סתם רזים, אפשר בהחלט לטגן את החצילים בשמן עמוק (יש אפילו מי שמוסיפים חטא על פשע ומקמחים את הפרוסות לפני הטיגון). אבל רוב האוכלוסייה תסתפק בקליית פרוסות החצילים בתנור לוהט. אפשר גם לצרוב על מחבת עם טיפ-טיפ-טיפ טיפונת שמן (כמו כשמכינים פאן-קייקס). רק הקפידו שפרוסות החצילים תהיינה עבות יחסית – בין סנטימטר לשניים. אנחנו צריכים את הבשרניות הזו וממילא, בעת הקלייה הן מאבדות נפח.
לא לוותר על הבשאמל שנוצק מעל המוסקה. הוא מועשר בביצה ובגבינה והוא זה שנותן למאפה הזה את דשנותו הממכרת. תודו שנהייתם רעבים.
אז יאללה, לעבודה: