מה עושים עם ריבס?!

כלומר עם רוברב, כלומר עם רברבר, כלומר עם ברברה?

קודם כל לא מפחדים ממנו. הירק הזה (או שמא פרי?) שדומה לסלרי, אבל מתהדר בצבע אדום לוהט, הוא אחלה דבר. אז נכון – העלים שלו קצת רעילים (משתמשים רק בגבעולים) ונכון – יש לו ארומה עדינה של שתן ונכון – השם העברי "ריבס" מוזר ואקזוטי אפילו יותר מהמראה שלו, אבל מה זה לעומת העוגה שמתכונה יובע להלן?

הריבס. יצור מוזר

בעצם זה קראמבל, כלומר שכבת פרי וסוכר שמעליה שכפ"צ של פירורים פריכים א-לה-עוגיית פסח. אבל הרוטב האדום המתוק והלוהט שהריבס יפריש ומבטי התדהמה של הקרובים שטרם נחשפו לריבס בחייהם הקצרים או הארוכים ובעיקר הטעם – אלה שווים הכל.

 

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן