כמה דרכים אתם מכירים לבישול שעועית ירוקה? תודו שמעט! או שאסיאתי או ברוטב עגבניות או מקסימום מטוגן בטמפורה ו… זהו. לאחרונה, בצירוף נסיבות מוזר, נתקעתי עם כמות לא הגיונית של שעועית ירוקה (אני יודע, יש צרות יותר גדולות) ומצאתי את עצמי מחפש דרכים להשמשתה. המאפה של מרצ'לה חזן הוא אחת מהן.
זה לא בדיוק פאי כי אין ממש תחתית או מעטפת בצק. זה גם לא המתכון המדויק כי אצל חזן צריך כוס שלמה של פרמזן מגוררת ולבי לא ימלאני לחולל פשע כזה נגד הדיאטה (השתמשתי בשלי כוס ויצא טעים וגבינתי, ואם להודות באמת השתמשתי במוצארלה כי הבת שלי לא אוהבת פרמזן). מלמטה ולמעלה יש פירורי לחם שנותנים לכל העסק תוכן וזה יוצא טעים, מקורי וכיפי. ואם רוצים להדר מצווה, אפשר להכין פירורי לחם ברוח הקוצ'ינה פוברה האיטלקית – לקלות אותם עם מעט שום, שמן זית ושבבי צ'ילי יבש – או-אז זהו "הפרמזן של העניים".
יאללה, לעבודה: