כן, עם הקליפה

איך אפשר לוותר על קליפה של תפוזי דם? הרי היא כל כך יפה! הנה מתכון לעוגת פטנט שעושה שימוש בתפוז כולו

העונה שלהם קצרה וחמקמקת והמראה שלהם קצת מבעית: תפוזי דם הם פירות יפים, אבל נראה שהם באמת הושקו בדם ולא במים. ועדיין – איזה יופי!

 

בושה, פשוט בושה לזרוק לפח קליפה של פירות כאלה. לכבוד כל הנוי הזה, הרשו לי להסגיר מתכון נושן ומצחיק: עוגה העושה שימוש בתפוז שלם, על תוכו וברו, על בשרו וקליפתו (ואם מתעצלים – שכה אני אחיה, גם על חרצניו!). אי אפשר להכין את העוגה הזאת ביד וגם לא במיקסר. חייבים מעבד מזון עם להב פלדה, כי יש לרסק את התפוז השלם הנכנס לתוכה למחית. התוצאה טעימה ותפוזית להלל, ואם מוסיפים גם כמה טיפות מי פריחת הדרים לתערובת – מתקבלת עוגה בטעם אחר, מסתורי מעט.

אין כמותם לנוי, תפוזי דם

לפני שמסתערים על המתכון, לא לשכוח שיש לקרצף את התפוז היטב במים וסבון לפני השימוש, כי מי יודע איזה ריסוס יש על הקליפה. וכן, בטח, זה עובד גם עם תפוז רגיל.

 

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן