ירקות בתנור כמו במסעדה

חכו! וגם באפס עבודה ועם מקסימום טעם. אח, החיים שלנו דבש

המנה הזו פשתה (כן, בת"ו. השורש הוא פ.ש.ה) כדליקה בשדה קוצים במסעדות ארצנו בשנה האחרונה: ירקות צרובים וקלויים, נמסים ממש, מלאי טעם ומיץ. איך עושים את זה? האם צריך גריל?

ובכן:

א. בקלות.

ב. לא.

למדתי את המתכון מספר הבישול הישראלי הטוב בכל הזמנים, שלמרבה המוזרות ראה אור דווקא באנגלית. קוראים לו sababa וחיברה אותו עדינה ססמן. שם קוראים למתכון Melted cabbage, כלומר כרוב מומס. אבל אנחנו עמך, ונקרא לו ירקות בתנור. כאמור, אין צורך בגריל כדי להכין את המנה המופלאה הזו. מה שצריך הוא אומץ לב: בתחילת ההכנה צורבים נתחי כרוב במחבת או בסיר רחב עד שהם משחירים. שימו לב: משחירים. כן, משחירים. שמעתם מה אמרתי? משחירים! אסור לדלג על ההשחרה הזו, כי שם כל הטעם.

כל השאר משחק ילדים. רק שימו לב: הכמויות המובאות כאן מניבות מנה ענקית. חוץ מהכרוב הלבן והשום, עם כל היתר אפשר לאלתר בכמויות. לשיקול דעתכם.

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן