מי אמר שפיצה חייבת להיות אדומה? קבלו מתכון לפיצה ירוקה, עם בצק נהדר, מחית ירק בתור מצע, וירקות פריכים מעל! אני מודה: הרעיון אינו מקורי שלי – ליקטתי אותו בהמיספרה הדרומית, וליתר דיוק בבריזביין שבאוסטרליה, שם הוגשה לי הפיצה המשובחת הזו:
מיד בשובי ארצה, חשתי למטבח והכנתי את אחותה הישראלית: הבצק קצת רך יותר מהבצר הרגיל שלי, מחית הירק שבבסיס מורכבת מבוקולי, בצל, שום, כרוב ניצנים ופטרוזיליה (אבל אפשר כל מה שירוק ואוהבים), ולתוספת פריכות ואומף – שבבי שקדים קלויים ממעל. יצא מדהים!
יאללה, לעבודה: