אפשר להכין עלי גפן ממולאים בכל מני אופנים. המוכרים ביותר הם היוונים והערבים. אבל אנחנו, החל מעכשיו – נאש דידאנים! כן, כן, נאש דידאנים, שזו עדה סודית וקטנה מצפון מזרח טורקיה שבניה מדברים ארמית (!) ומבשלים נפלא. אהוב עלי במיוחד מתכון עלי הגפן שלהם, שעושה שימוש נרחב בסוכר (הן בסוכר ממש והן במתוק שבא מחבושים ומשזיפים מיובשים) ולטעמי, הוא-הוא מתכון עלי הגפן המושלם.
עכשיו: אני מכיר את כל האמירות התבוסתניות והתירוצים. הבהב נידרש לכולם אחד לאחד:
א. שאלה: מאיפה יהיו לי עלי גפן?! תשובה: מהמרכול. מוכרים אותם בצנצנות.
ב. תבוסתנות: אבל עם טריים זה הרבה יותר טעים! תשובה: פשוט לא נכון.
ג. קיטור: אני אף פעם לא מצליח/ה לגלגל אותם ולא יודע/ת כמה מילוי לשים. תשובה: קלי קלות, ראו תמונה מצורפת.
זהו, נגמרו התירוצים. ולפני שניגשים למטבח, טיפ קטן: השתמשו באורז עגול במקום באורז פרסי או בסמטי. האורז העגול מכיל יותר עמילן ולכן הוא יעשה את עלי הגפן הממולאים יותר דשנים וכיפיים. אני, למשל, הבאתי את עלי הגפן לשיעור צרפתית (בתמונה: על השולחן בכיתה, ליד הפרחים המרהיבים שהמורה מצא באותו בוקר בזבל) וטרפו אותם.
יאללה, לעבודה: