קבלו עוגה איטלקית ללא קמח ועם כמה תיחמונים חובביים: טורטה קפרזה.
ובכן, המתכון המקורי (שאומץ מבלוג האוכל המומלץ מאוד 'מתוקים שלי') הוא של עוגה העשויה מקמח שקדים ושוקולד. אבל (והנה מתחילים התיחמונים):

- יש גירסה לבנה, המתבססת על שוקולד לבן.
- שוקולד לבן הוא חומר גלם בזוי למדי שבדרך כלל מניב תוצאות מתוקות מדי ולכן:
- קודם כל, יש בעוגה תוספת מעולה של קליפת שני לימונים ומיץ מלימון וחצי.
- וגם הפחתתי את כמות הסוכר שבמתכון המקורי.
- אה, והשוקולד הלבן שקניתי הוא מתוצרת חוץ, ולכן כל אריזה היא 90 גרם ולא 100. כך שהשתמשתי ב-180 גרם, למרות שהמתכון המקורי קורא למאתיים. נראה לכם שזה הפריע? להפך!
- חוץ מזה, במקום בקמח שקדים, השתמשתי באגוזי לוז מולבנים טחונים – הרבה יותר טעים.
- אה, וגם אפיתי יותר ממה שהמתכון המקורי מבקש.