מה צריך לדעת על טופו? קודם כל שהוא בריא. שנית שהוא לא דוחה. כל הבלתי-צמחונים/טבעונים נוטים לשנוא אותו על לא עוול בכפו. בעצם, יש מעט מאוד בכפו: לא עוול, לא טעם, לא אופי…
אבל! תנו לו רוטב כמו שצריך, טגנו אותו כראוי, ואתם תראו כמה הוא מוצלח! אז הנה, בואו נתחיל בטיגון: מייבשים היטב היטב (ממש לוחצים על בלוק הטופו במגבת מטבח, שיגיר את עודפי הנוזלים) ואז חותכים לבלוקים בעובי של קצת פחות מסנטימטר (לא דקים מדי!). או-אז מטגנים בשמן בעומק 1-2 מילימטר. מי שיתקמצן בשמן – יידבק לו הטופו ומגיע לו. משחימים מצד אחד בסבלנות ורק אז הופכים. אם הופכים מוקדם מדי – זה נדבק ומתפורר.
עכשיו הרוטב: בחייאת, מה זה כבר כל הרטבים האסיאתיים? ג'ינג'ר, סוכר, בצל, שום, סויה. גם במקרה זה. המתכון המקורי קורא לשמן שומשום ברוטב. אני ויתרתי, והשארתי על הטופו חלק משמן הטיגון.
עשר דקות ויש מנה נהדרת. קצת אורז לבן ושיחקת אותה לאללה.
יאללה, לעבודה: