עם הצלחה אין מתווכחים, ועוד פחות מזה עם טעם הציבור. כדורי בשר ברוטב עגבניות הוכיחו את עצמם כמה שהעם – מה העם – כל העמים (מה כל העמים?! האנושות לדורותיה!) אוהב. אז למה שלא נכין את זה? ואם מוסיפים לזה פחמימה, כלומר או פסטה לתוך הסיר או שמאשפזים את כדורי הבשר בכריך – זו בכלל חגיגה.
זה מתחיל בתערובת פשוטה למדי, אבל כל מרכיב בה חשוב: הבצל שנותן עסיסיות, הביצה שקושרת הכל, האורגנו היבש שמוסיף בת טעם, פירורי הלחם שמוסיפים גוף וכמובן הבשר – טרי בבקשה ולא קפוא. את כל אלה לשים היטב ומחלקים לכדורים. גם כאן יש להקפיד: הגודל הנכון הוא כמו כדורי פינג פונג. כדורים גדולים יותר עלולים להתפרק. כדי למנוע את ההתפרקות הזו, יש לצנן את הכדורים לפני שמכניסים אותם לבישול ברוטב. שעה במקרר תספיק, ואפשר גם לילה שלם.
הרוטב עצמו פשוט והחדשות הטובות הן שאין צורך לטגן את הכדורים לפני שהם קופצים ראש לתוכו. פשוט – כדורים קרים לרוטב חם, בישול בן שעה (לא צריך יותר) ויש! אתם כבר תחליטו אם להגיש עם או בלי פסטה. אם מוסיפים פסטה – אפשר להחלט להוסיף אותה למחבת או לסיר אחרי בישול במים רותחים. אח, תענוג!
יאללה, לעבודה: