לא להאמין כמה שכרוב הוא ירק גדול. כל פעם שאני קונה ראש כרוב כדי להוסיף קצת לסלט או למרק, אני נתקע עם שלושת רבעי כרוב שאין להם שימוש. וזה הרי לא ייתכן. שאני אזרוק?! חלילה.
בשבוע שעבר, כשנתקעתי עם שאריות כרוב ותסכול גובר, נזכרתי שבמחברת המתכונים שלי יש פתק עתיק בכתב ידה של אורית פרי (בעלת המסעדות 'מועדון אלון' ו'אוריתה' לשעבר), עם מתכון לכרוב כבוש בשום, סוכר ופלפלים חריפים.
נו, צללתי לתוך המחברת (שעם השנים הפכה לערימת דפים תלושים, מצהיבים, משורבטים, מצולמים ובעיקר מבולגנים) ואחרי 27 דקות נוסטלגיה אפילו מצאתי. הנה המתכון, והוא נפלא.
יאללה, לעבודה: